utorok 26. júna 2012

Nyári sütemény

Hozzávalók:
  • 300g eper 
  • 250g szeder  
  • 100g ribizli 
  • 500g málna (vagy 1.25kg vegyes bogyós gyümölcsök és mazsola) 
  • 175g porcukor  
  • 7 napos fehér kenyér
Elkészítés:
Elkészítési idö:fözés 10 perc,összeálítás 20 perc + hüttés. 
  1. Mossuk meg a gyümölcsöket és óvatosan szárítsuk meg konyhai papírtörlövel(az eperet külön mossuk).Tegyük a cukrot és 3 evőkanál vizet egy nagy serpenyőbe.Addig melegítjük amíg feloldódik a cukor,néhányszor keverjük meg.Forralja kb 1 percig, majd öntsük a gyümölcsöket bele (az eperet nem). Főzzük 3 percig alacsony lángon kevergetve 2-3 alkalommal.A gyümölcsöt öntsük egy szitába és egy tálba csöpögtessük le. 
  2. Készítsük elő a kenyeret mártsuk a gyümölcs lébe.Béleljük ki fóliával a formát hogy a pudingot könnyebben kitudjuk kiemelni.A tálba tegyük keresztbe két darab kenyeret az aljára.A széleket béleljük ki (egyik a másikat fedje) a többi kenyérrel úgy hogy a szélek túlnyúljanak kb 15cm-t.Vágjunk 4 szelet kenyeret egy kicsit ferdén (ferde téglalapot kapjunk).Ezzel fogjuk lezárni a sütit.A közepébe tegyük bele a föt gyümölcsöket az epret is. 
  3.  Hadjuk meg a maradék levet későbbre.A fóliát lazán zárjuk le.Tegyünk egy lemezt a tetejére és egy súllyal nyomjuk le.Tegyük hidegre 6 órára vagy egy éjszakára.Tálalás elött vegyük le a fóliát majd tegyük egy tányérra fejjel lefelé és fordítsuk ki.Tálaljuk a maradék lével,gyümölcsel és a tejszínnel.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára