pondelok 23. októbra 2017

Bab gulyás

Hozzávalók:
  • 450 g sertéshús
  • 400 g bab
  • 250 ml vörösbor
  • 3 db nagyobb hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj/zsír
  • 140 g paradicsompüré
  • 2 db piros paprika
  • 1 kk kömény
  • 1 kk majorán
  • 1 db leveskocka (marhahús/tyúkhús) 
  • apróra vágott petrezselyem
Elkészíttés:
Elkészíttési idö:1,5 óra
  1. A babot egy éjszakára beáztatjuk.Másnap leszürjük és a vörösborral puhára fözzük. 
  2. A húst felkockázzuk.Az olajon/zsíron megpirítjuk. 
  3. Hozzá adjuk a felkockázott hagymát,az áttört fokhagymát,babot a borral,füszereket,leveskockát,paradicsompürét,a felkockázott paprikát.Sózzuk és puhára pároljuk.Nemkell semmivel besürítteni. 
Tálaljuk:rizzsel,föttkrumplival vagy csuszával. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára