sobota 2. júna 2012

Epres rizspuding

Eper nap 2,3,4.Jun.2012.
Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 1 ek citromlé 
  • 1 ek rum 
  • 1 csipet  
  • 1 db narancs 
  • 100 ml tejszín 
  • 125 g kerek szemű rizs 
  • 2 ek vaj 
  • 400 g eper 
  • 500 ml tej 
  • 80 g kristály cukor
A díszítéshez:

  • 2 ek barna cukor
A formához:

  • 1 ek vaj
Elkészítés:
Elkészítési idö:sütési idö 10 perc,fözési idö 30 perc.
  1. Reszeljük le a citrom és narancs héját és csavarjuk ki a levüket.Keverjük össze a rizst a tejet,citrom és narancs héját és egy csipet sót. 
  2. Forralja fel, és főzzük, időnként megkeverve közepes lángon kb fél órát. 
  3. Mossuk meg az epret,tisztítsuk meg és vágjuk szeletekre vagy hadjuk egészben. 
  4. Olvasszuk fel vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a kristály cukrot,2 ek forró vizet és a citrom és narancslét.Hadjuk felforrni, és adjuk hozzá a rumot. Keverjük a rizshez. 
  5. Lágyítjuk a tejszínnel és egy vajjal kikent szuflé formákba vagy egy nagy jénai tálba öntjük. 
  6. Osszuk el az epret a tetején és szórjuk meg barna cukorral. 
  7. Süssük 10 percig előmelegített sütőben 200 °C-on amíg a teteje arany barna nem lesz.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára