sobota 2. júna 2012

Eper pohár

Eper nap 2,3,4.Jun.2012.
Hozzávalók 6 adaghoz:
  • 500 g eper
  • 6 ek porcukor
  • 1/2 citrom vagy limet reszelt héja
  • 250 g túró
  • 3 ek savanyu tejföl
  • 6 db hosszúkás babapiskóta
  • menta levél a díszítéshez
Elkészítés:
Elkészítési idö 30 perc,sütési idö 1 óra 30 perc,hüttési idö 4 óra.
  1. Kb 12 db epret megmosunk és megtisztíttunk.Beleöntjük a mixérbe,teszünk hozzá 3 ek cukrot és összemixeljük.
  2. A sütöt elömelegítjük 90°C-ra.6 nagyobb darab epret vékony szeletekre vágunk.Egy kisebb edényben megfözzük a citrom vagy limet héját egy pohár vízzel és 2 ek cukorral.A szirupba belemártjuk az eper szeleteket és tepsire rakjuk.Betesszük a sütöbe kb 90 percre hogy ropogósra száradjanak.Kivesszük és hadjuk kihülni.
  3. Egy tálban mixérrel a túrót,tejfölt és a cukrot jól összekeverjük hogy sima legyen.A megmaradt epreket megtisztítjuk,megmossuk és felszeleteljük
  4. A piskótákat kettétörjük és az eperpürével egyformán elosztjuk a poharakban.Erre felváltva elosztjuk a túrót és az eper szeleteket.Betesszük a hüttöbe legalább 4 órára hülni.A poharakat feldíszítjük a szárított cukros eperszeletekkel és a menta levelekkel.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára