nedeľa 20. januára 2013

Egyszerü lazac tésztában

Hozzávalók:
  • 500 g leveles tészta
  • 800 g lazac
  • 1 db citrom héja
  • 120 g spenót
  • örölt fekete bors
  • 1 db felvert tojás a kenéshez
Elkészítés:
Elökészületi idö:párolás 5 perc,sütés 20 perc.
  1. A sütöt elömelegítjük 220 C-ra.
  2. A tésztát szétsodorjuk a lazac méretére.
  3. Ha frissspenóttal dolgozunk,akkor egykevés vajon vagy olajon megdínszteljük (fonnyasztjuk),sózzuk és borsozzuk.Ha fagyasztottal akkor kiolvasztjuk és lecsepegtetjük és ugyan úgy dolgozunk vele mint a frissel.
  4. Elkenjük a tésztán akkorára mint a lazac mérete.A lazacot sózzuk,borsozzuk,és citrom héjjal megszórjuk és ráhelyezzük a spenótra.
  5. A tészta szélleit kenjük be a felvert tojással és hajtsuk átt a lazac felett és zárjuk le (nyomjuk össze a széllét).Tegyük tepsibe a tésztát úgy hogy a spenótos része kerüljön felülre, kockaformában vagdossuk be (de navágjuk átt a tésztát).Kenjük be a tésztát a felvert tojással és süssük 18-20 percig vagy amíg aranybarna nem lesz.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára