pondelok 25. júna 2012

Frissítö avokádó leves

Hozzávalók:
  • 2 db érett avokádó
  • 1 csokor új hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 600 ml tyúkhús leves
  • 1/2 csokor petrezselyem zöld
  • 1-2 db paradicsom
  • só,bors,pirospaprika,darált kömény
Elkészítés:
Elkészítési idö:10 perc + a hütési idö.
  1. Az avokádót megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk.Az egyik avokádót mixerbe tesszük,hozzá adjuk a hagyma fehér felkarikázott részét.Bele dobjuk a megpucolt fokhagymákat és az egész citrom levét.Jól össze mixeljük.
  2. Hozzá adjuk a másik avokádót,tyúkhús levest,sót,borsot,köményt,pirospaprikát és 1/4 csokor feldarabolt petrezselyem zöldet.Síma pürévé szétmixeljük és hüttöbe tesszük.
  3. Közvetlenül a tálalás elött egy csésze (250 ml) jeges vizet öntünk hozzá és össze keverjük.
  4. A leves tetejét díszítsük petrezselyem zöldel és apróra vágot paradicsommal.
  5. Tortilla csipszel tálaljuk.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára