sobota 2. júna 2012

A saláta szereti a vinaigrette önteteket

5 új vinaigrette öntet salátákhoz:
1. Barackos
1 ek olajon süssünk meg egy apróra vágott mogyoróhagymát,hozzáadunk egykevés kurry és chili füszert.8 fél apróra vágott barackot és megfözzük.Ízesítjük 2 ek citrom lével,5 ek narancs lével,sóval és fekete borsal és összekeverjük a salátával.
2. Diós
Egy beföttes üvegbe öntsünk 2 ek dió olajat,3 ek napraforgó olajat és 3 ek ecetet.Sózzuk és borsozzuk.Egy kevés cukrot és 30 g darabolt diót adjunk hozzá.Zárjuk le az üveget és jó alaposan rázzuk össze.Önsük a salátánkra.
3. Paradicsomos
Keverjünk össze 180 ml oliva olajat 60 ml vörösbor ecettel.Adjunk hozzá 1 ek paradicsompürét,3 ek creme fraichet (vagy savanyú tejfölt),csipet sót és fekete borsot.A paradicsomot meghámozzuk,apró darabokra vágjuk és belekeverjük az öntetbe.Vegyes salátára öntjük és jól össze keverjük.
4. Joghurtos
1 db mogyoróhagymát és egy gerezd fokhagymát megtisztíttunk.Apró darabokra metéljük és összekeverjük 2 dek ecettel,4 ek olajjal,1 ek mustárral és 1 ek joghurtal.Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.Össze keverjük a salátával.
5.Teás
2 ek fekete teát leöntünk 3 ek forró ecettel és hadjuk állni 10 percet.Leszürjük és adunk hozzá 8  ek olajat,sót és borsot.Vegyes salátára öntjük és jól összekeverjük.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára