nedeľa 14. októbra 2012

Tökös muffin krémsajttal és kókusszal - Halloween napjára

Hozzávalók: 
  • 1 1/2 csésze iszt, átszitált  
  • 1 csésze barna cukor 
  • 1 tk sütőpor  
  • 1/2 tk szódabikarbóna  
  • 1 tk fahéj  
  • 1/2 tk szerecsendió  
  • 1/4 tk őrölt szegfűszeg  
  • 1 csésze sütőtök püré 
  • 1/2 csésze tej  
  • 1 db tojás  
  • 1/3 csésze olaj  
  • 1 tk vanília kivonat 
  • 1/4 teáskanál friss gyömbér, reszelt  
  • cukrozott aprított kókusz a díszítéshez
Krémsajt krémhez: 
  • 250g krémsajt, szobahőmérsékleten  
  • 1/4 csésze vaj, szobahőmérsékleten  
  • 1 csésze porcukor  
  • 1/2 tk vanília kivonat
Elkészítés:
Elkészítési idö:Elökészület 10 perc,sütés 18-20 perc.
  1. Melegítsük elő a sütőt 175C-ra.
  2.  Egy tálban keverjük össze a lisztet,barna cukort,sütőport,szódabikarbónát és a száraz fűszereket.Egy másik tálban keverjük össze a sütőtököt,tejet,tojást,olajat,vanília kivonatot és a gyömbért.Adjuk hozzá a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz és alaposan keverjük össze. 
  3. A muffin formákat olajozzuk ki,vagy tegyünk bele muffin papirokat.Kanállal osszuk szét a keveréket a formákba amíg el nem fogy (úgy 3/4 részig). 
  4. Süssük a muffinokat a 18-22 percig.Vegyük ki a sütőből és tegyük félre amíg teljesen kihüll.
Keverjük össze a krémsajt krémet:
  1. Egy elektromos keverővel,magas fokozaton keverjük össze a vajat és a krémsajtot simára. 
  2. Lassan adjuk hozzá a porcukrot.Adjuk hozzá a vanília kivonatot.
Állítsuk össze a muffint:
  1. A krémet vékonyan kenjük el a muffin tetején. 
  2. Szórjuk meg a kókusz reszelékkel a muffinokat amíg teljesen befedi (Tipp: a muffinokat fordítsuk fejjel lefelé,hogy a laza kókusz darabok esnek le).


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára