štvrtok 11. októbra 2012

Csirkemell fokhagymás sajtos tésztában

Hozzávalók:
  • 700 g csirkemell filé
A Tésztához:
  • 3 db tojás 
  • 2-3 gerezd reszelt fokhagyma, ízlés szerint
  • 3-4 ek liszt
  • 100 g reszelt sajt, eidam
  • 1 kk füszer keverék sajtra
  • 0,50-100 ml víz vagy világos sör, szükség szerint lehet több is
  • 100 ml olaj 
A sütéshez:
  • olaj vagy zsír

Elkészítés:
Elkészítési idö:Elökészület 20 perc,sütés 15 perc.
  1. A felvert tojába belekeverjük az olajat.Hozzá keverjük a lisztet,sajtot,fokhagymát és a füszereket.Annyi vizet/sört öntünk hozzá állandó keverés közben,hogy sürü krém állagú tésztát kapjunk.
  2. A csirkemelleket tallérokra vagy közepes nagyságú kockákra vágjuk.Megforgatjuk a lisztben (a felesleges lisztet rázzuk le róluk).Forgassuk meg a fokhagymás tésztában.Tegyük a forró olajba sülni cca 15 percig,amíg a hús megpuhul és a tészta megpirul.Papírtörlöre rakjuk a fölösleges olajat/zsírt lecsepegni róluk.
  3. Dínsztelt piros és fehér káposztával tálaljuk.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára