štvrtok 18. októbra 2012

Karácsonyi vagdalt gyümölcs (mincemeat)

Hozzávalók:
  • 1 db alma 
  • 300 g nagyszemü mazsola 
  • 300 g aprószemü mazsola  
  • 110 g faggyú, reszelve 
  • 210 g barna cukor 
  • 1-1 db narancs és citrom, leve és héja  
  • 2 ek kandírozott citrom héj, apróra kockázva 
  • 2 ek kandírozott narancs héj, apróra kockázva 
  • 1/2 tk őrölt fahéj, szegfűszeg, szerecsendió  
  • 2 ek narancslekvár, elhagyható 
  • 3 ek brandy
Elkészítés:
Elkészítési idö:Elökészület 1/4 óra,fözés cca 1/2 óra.
  1. Keverjük össze az összes hozzávalót,kivéve a pálinkát. 
  2. Főzzük mindaddig amíg a faggyú teljesen megolvad és az elegyet melegícsük át. 
  3. Vegyük le a tűzről,hűtsük ki majd keverjük bele a pálinkát.Tegyük egy edénybe/üvegbe és tárolhatjuk.  
  4. A legjobb ha hagyjuk állni legalább egy pár hétig használat előtt.

Egy évig is eláll ha az üveget konzerváljuk a hagyományos módon. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára