utorok 16. októbra 2012

Narancsos és citromos cukor

Hozzávalók:
Narancsos cukor:
  • 1 db narancs reszelt héja 
  • 1 csésze kristálycukor
Elkészítés: 
Elkészítési idö:összeálítás 10 perc,szárítás cca 1/2 óra.
  1. A narancs héjat és a cukrot keverjük össze.Egy sütöpapírral kibélet sütölapra tesszük és 50 C-kon cca 1/2 óra hosszat szárítjuk.Hadjuk kihülni és zárható üvegben tároljuk.
Citromos cukor:
  • 1db citrom reszelt héja  
  • 1 csésze kristálycukor
Elkészítés: 
Elkészítési idö:összeálítás 10 perc,szárítás cca 1/2 óra.
  1. A citrom héjat és a cukrot keverjük össze.Egy sütöpapírral kibélet sütölapra tesszük és 50 C-kon cca 1/2 óra hosszat szárítjuk.Hadjuk kihülni és zárható üvegben tároljuk.

Tipp:
Így is készíthetjük:A citrom és narancs héját krumpli hámozóval lehámozzuk (a fehér része nélkül) és rétegezve üvegbe rakjuk (cukor,gyümölcs héj,cukor,stb).A cukor legyen alul és fölül.lezárjuk az üveget és így hadjuk érlelödni 1-2 napig vagy hétig.Ledarálhatjuk vagy így is használhatjuk.

Ezt a cukrot süteményekhez,italokhoz,teákhoz használhatjuk. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára