streda 3. októbra 2012

Bogyós felfújt

Hozzávalók:
Bogyós mártás:
  • 3 csésze friss vagy fagyasztott málna vagy eper, vagy kevert 
  • ½ csésze cukor 
  • ¼ csésze víz  
  • 1 tk természetes vanília kivonattal 
  • 1 tk citromlé 
  • 1 ek kukoricalisztet összekeverünk 1 ek vízzel 
  • 3 db nagy tojásfehérje, szobahőmérsékleten 
  • ½ csésze porcukor
Elkészítés:
Elkészítési idö:Összeálítás 15 perc,sütés 5-6 perc. 
Ez az egyszerűsített változata a felfújtnak, nagyon könnyű.4-5 órával az sütés elött elkészíthetjük.Sütésig hüttöben tároljuk.


  1. A kevert gyümölcsöket öntsük egy edénybe.Tegyük hozzá a cukorot,vizet,vaníliát és a citromlevet és pároljuk közepes lángon.Öntsük rá a kukoricaliszt és víz keverékét és keverjük addig amíg enyhén besürüsödik.Pároljuk 2-3 percig.
  2. Verjük fel a tojásfehérjéket a cukorral amíg sűrű és fényes nem lesz és a cukor teljesen feloldódik 
  3. Forraljuk fel újra a gyümölcsos szószt.A felfújt formákba 1-2 ek-lal tegyünk a szószból.  
  4. A többi szószt óvatosan keverjük a tojás habhoz úgy hogy márványozott mintát kapjunk.   
  5. Sürü tejszínnel vagy creme fraichel tálaljuk.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára