nedeľa 14. októbra 2012

Citromos pesto

Hozzávalók: 
  • 2 db citrom héja  
  • 1/4 csésze pirított dió 
  • 1/4 csésze finomra reszelt parmezán 
  • 1/3 csésze olívaolaj 
  • 1 tk méz 
  • só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Elkészítési idö:Elökészület 10 perc,fözés 5 perc.


  1. Mind a két darab citrom héját burgonya hámozóval hámozzuk le (a fehér bél nekerüljön bele,csak a sárga része).  
  2. Tegyük egy serpenyőbe a citrom héjakat öntsük le vízzel kb 1-1,5 dcl-vel.Forraljuk fel és főzzük 3-5 percig.Ez eltávolítja a keserűségét a citrom héjának.  
  3. Öntsük le a vizet és töröljük szárazra egy tiszta törlö ruhával.  
  4. Kockázzuk fel,Tegyük a citrom héjat,diót,parmezánt,olívaolajat és a mézet egy mixerbe.Adjuk hozzá 1 darab citrom levét és egy csipet sót.Mixeljük simára és fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint.
 Ezt a pesztót tésztákhoz,halakhoz,sajtokhoz és salátákhoz használhatjuk. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára