pondelok 24. decembra 2012

Puncsos szelet

Hozzávalók:
Tésztához 
  • 4 db tojás  
  • 20 dkg porcukor 
  • 0,5 dl víz  
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütöpor
Puncsos szirup 
  • 3 dl eper szirup 
  • 1/2 dl víz 
  • rum aroma 
  • puncs aroma  
  • 1/2 citrom leve 
  • kevés piros festék
Cukor máz
  • 20 dkg porcukor 
  • forró víz 
  • 1-2 ek citromlé 
  • kevés piros festék 
  • eperdzsem
Elkészítés:
Elkészítési idö:elökészület 10-15 perc,sütés 35-40 perc.
  1. Keverjük össze a tojás sárgáját a cukorral,fokozatosan adjunk hozzá vizet,a lisztet és keverjük egynemüvé.Sütö papírral béleljünk ki egy tepsit és öntsük bele a tésztát. 
  2. Süssük 180 fokon 35-40 percet.Vegyük ki a sütöböl és tegyük rácsra hülni.Amikor kihült vágjuk 3 egyenlő méretüre hosszában. 
  3. Az alsó és felsö lapot kenjük meg lekvárrral.  
  4. Puncs szirup:   Keverjük össze az összes hozzávalókat.Áztassuk bele a középsö lapot és helyezze az alsó lap tetejére.Erre tegyük a lekvárral megkent felsö lapot (a lekvárral lefelé).Legalább egy órán keresztül sújjal lenyomva pihentetjük.  
  5. Cukor máz:   Keverjük össze a porcukrot,a forró vizet és adjunk hozzá citromlevet és egy kis piros festéket.Keverjük egy fényes mázzá.A kész süteményre öntsük a mázat.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára