nedeľa 30. decembra 2012

Rubinvörös gyümölcs zselés trüffle

Hozzávalók:
  • 750g fagyasztott gyümölcs (málna, szeder, piros és fekete ribizlit) 
  • 250g porcukor 
  • 9 lap vagy  zacskó1por zselatin 
  • 75g pudingport 
  • 1 ½ l tej 
  • 1 ½ -2 lekváros tekercs, felszeletelve 
  • 4 evőkanál sherry vagy másfajta likör 
  • 300-450ml tejszín 
  • 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor 
  • 2 evőkanál porcukor 
  • 2 zúzott amaretti kekszek, a díszítéshez
Elkészítés:
Elkészítési idö:elökészület 45 perc,fözés 15 perc,hüttés 60 perc. 
  1. Tegyük a gyümölcsöt egy serpenyőben 200g cukorral és 1 liter vízzel,és alacsony lángon főzzük,főzzük 2 percig,majd kanalazzunk ki 6 evőkanál gyümölcsöt és 150ml gyümölcslét.És folytassuk a  főzést még 5 percig. 
  2. Közben áztassuk be a zselatint hideg vízben (vagy a zacskón feltüntetett módon készítsük el).   
  3. Merülö mixerrel a gyümölcsöket pépesítjük,majd szűrjük át egy szitán egy tálba, és paszírozzuk át a lehetö legtöbb gyümölcsöt.A zselatint lapból nyomjuk ki a felesleges vizet és adjuk a forró gyümölcsléhez és keverjük hogy feloldódjon benne.Hűtsük le amíg egy kicsit megdermed,de még nem kötött meg. 
  4. A pudingot a csomagoláson lévö utasítás szerint készítsük el(tej és 50 g cukrot, hogy egy igazán sűrű pudingot kapjunk).Fedjük le a tetejét sütőpapírral amíg lehűl egy kicsit,hogy ne börösödjön be. 
  5. A süteményt rakjuk egy tálba,öntsük rá a gyümölcslevété és a bogyós gyümölcsöket,majd a Sherryt.Öntsük rá a pudingot,erre a zselét óvatossan öntsük rá.Hadjuk teljesen kihülni. 
  6. Verjük fel a tejszínt a vaníliával és a porcukorral,majd kanalazzuk a trüffle tetejére.Szórjuk meg a zúzott kekszel és tálalhatjuk is.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára