sobota 8. decembra 2012

Koktél idö

Hozzávalók:
 Kardinál puncs:
  • 240 ml vörösáfonyás gyümölcslé 
  • 120 ml gyömbérsör 
  • 45 ml citromlé
  • 100 ml narancslé
  • 1 ek méz
  • 8 kocka jég  
  • fagyasztott áfonya a díszítéshez
Elkészítés:
  1. Öntsük a áfonyalét,gyömbérsört,citromlét,mézet és narancslét egy kancsóba.
  2. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a jégkockákat és néhány fagyasztott áfonyát a díszítéshez.

Gines kiwis uborkás koktél:
  • fél rúd uborka,nagyon vékonyra szeletelve
  • 2 db kiwi,hámozva és vékonyra szeletelve
  • 1 db citromlé
  • 2 ek méz 
  • 160 ml gin
  • 600 ml tonik
Elkészítés:
  1. Díszítsük a poharak belsejét néhány szelet kiwivel,uborkával és mézzel.Nyomjunk egy kevés citromlevet mindegyik pohárba.
  2. Osszuk a gint és a tonikot a négy pohárba.

Grépfrút Mojito Mocktail:
Ez a citrus puncs pompás,tele finom ízzel,tökéletes alkohol mentes koktél a söföröknek.
  • 1 db nagy rózsaszínü grépfrút
  • 2 ek méz
  • 200 ml grépfrút gyümölcslé
  • 4-6 ág friss menta,plussz a díszítéshez 
  • 8 kocka jég
  • friss menta
Elkészítés:
  1. Hámozzuk meg a grépfrútot és távolítsuk el a belét.Vágjuk a grépfrútot kockákra és távolítsuk el a magokat.
  2. Helyezzük a fél grépfrútot egy koktél shakerbe és adjuk hozzá a fele adag mentát és a mézet.
  3. Egy villával törjük össze a gyümölcsöt és a mentát amíg a lé felszabadul.Adjunk hozzá 2 db jégkockát fél adag grépfrút levét és rázzuk amíg összeál.
  4. Ismételjük meg a megmaradt többi hozzávalóval.
  5. Öntsük négy pohárba,adjunk hozzá további jégkockát és mentát a díszítéshez.

Jeges Baileys Frappe:
  • 240 ml Baileys
  • 60 ml rum
  • 60 ml tejszín
  • 8-10 kocka jég
  • 100 g étcsokoládé,olvasztott
Elkészítés:
  1. Csurgassuk az olvasztott csokoládét körül egy pohár oldalán.
  2. Öntsük a Baileyst,rumot és a tejszínt egy élelmiszer feldolgozóba és adjuk hozzá a jégkockát.Mixeljük 4-5 percig, amíg a jég összetörik.
  3. Öntsük rögtön a csokoládés poharakba.

Kir Royale:
  • 750 ml Prosecco,olasz pezsgö
  • 4 ek Créme de cassis,édes feketeribiszkelikőr
Elkészítés:
  1. Hütsük le jó alaposan a Proseccot.
  2. Öntsünk egy evőkanál créme de cassist egy pezsgős pohárba.Öntsük a pezsgöt a likörre.

Gyömbéres pezsgös koktél:
  • 250 g porcukor 
  • 2 ek reszelt gyömbér 
  • 1 citrom reszelt héja,és néhány citrom karika 
  • 1 üveg pezsgö,jól behütve
Elkészítés:
  1. 250 ml vizet és a porcukrot tegyük fel forni a gyömbérrel és a citrom héjjal.Hadjuk kihülni és szürjük le.A szirupot öntsük kancsóba és öntsük rá a pezsgöt és tegyük bele a citrom karikákat. 

    Žiadne komentáre:

    Zverejnenie komentára