pondelok 24. decembra 2012

Kókuszos négercsók

Hozzávalók:
  • 40 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 150 ml víz
  • 2,5 ek zselatin
  • 5 ek hideg víz
  • 5 tojásfehérje
  • 1 ek citromlé
  • 10-15 dkg kókuszreszelék
  • ostyakorong vagy ostyalapból kiszúrt korongok
  • 30-40 dkg tortabevonó vagy 4 tábla csoki
  • 4-5 ek napraforgó olaj vagy olvasztott vaj
Elkészítés:
Elkészítési idö:elökészület 10 perc,fözés 5 perc.
  1. A cukrokat a vízzel felforraljuk,1-2 percig főzzük,majd a tűzről levesszük és hozzákeverjük az 5 kanál vízben feloldott zselatint.Már nem forraljuk, csak olvadásig keverjük a cukorszirupban.
  2. Langyosra hűtjük, (még ne szilárdúljon meg, de ne legyen meleg sem).
  3. A tojásfehérjét ízesítjük a citromlével, és elkezdjük felverni.A felénél hozzáöntjük a cukorszirupot és a kókuszt.Együtt kemény habbá verjük és habzsákkal az ostyakorongokra nyomjuk a habos masszát.
  4. Hagyjuk szikkadni, míg felolvasztjuk a csokit és az olajjal vagy vajjal jól elkeverjük.
  5. A csokiba mártjuk a csókokat,tetejét megszórhatjuk még kókuszreszelékkel.
  6. Hűtőben dermesztjük amíg megsziládul.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára