pondelok 21. novembra 2016

Házi vermut

Hozzávalók:
  • 500 g rizs
  • 2 db citrom
  • 5 db szegfüszeg
  • 1 db-5 cm fahéj
  • 100 g mazsola
  • 1,3 kg cukor
  • 2 kk élesztö 
  • 3,5 liter víz
Elkészítés:
Elkészítési idö:fözés 15 perc,érlelés 28 nap,pihentetés 5 nap.
  1. Vizet a cukorral megfözzük,hadjuk kihülni. 
  2. A rizst megmossuk 5 literes beföttes üvegbe tesszük,beletesszük a füszereket is,a karikákra vágott citromokat és az élesztöt.Ráöntjük a cukros vizet,lefedjük fóliával és 15 db lukat szúrunk ki rajta.
  3. Az üveget sötét hideg hejre tesszük 28 napra.Leszürjük és még 5 napot hadjuk pihenni.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára