pondelok 21. novembra 2016

Füstölt tarja borban párolva

Hozzávalók:
  • 1 kg füstölt tarja
  • 1 db hagyma
  • 200 g leves zöldség
  • 500 ml (édes) tokaji bor
  • 5-6 db feketebors
  • 1 db babér levél
  • 30-50 g sima liszt
  • 2 ek disznó zsír
Elkészítés:
Elkészítési idö:fözés 35-40 perc,sütés 5-10 perc.
  1. A tarját feltesszük fözni a zöldségekkel és a füszerekkel.
  2. Annyi vizet öntünk rá hogy a hús feléig ellepje.
  3. Fözzük cca 35-40 percet  (én kuktában föztem).
  4. Amikor megfött kivesszük a húst a léböl.
  5. Leszürjük a zöldségeket,és átpaszírozzuk,vagy botmixerrel pürésítjük.
  6. A zöldségeket a borral egykicsit forraljuk,és egykevés fözölében elkevert lisztel besürítjük.
  7. A húst vastagabb szeletekre vágjuk,és egy kevés zsíron mindkét oldalukon megpirítjuk.
  8. Krumplipürével,knédlivel vagy csuszával tálaljuk.
Tipp:
A bort el lehet hegyni ha valaki nem szereti,vagy ha gyerekek is esznek az ételböl. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára