pondelok 17. septembra 2012

Füstölt pisztráng hagymával készített indiai rizssel

Hozzávalók: 
  • 2 db tojás 
  • 250 g mikrós basmati rizs  
  • 2 szál zöldhagyma 
  • 1 db piros chili, apróra vágva 
  • vaj 
  • 2 tk curry por  
  • 150 g füstölt pisztráng, darabokra tépve (lehet lazac vagy makréla is)   
  • kis csokor petrezselyem, durvára vágva  
  • citrom szeletek, a tálaláshoz
Elkészítés:
Elkészítési idö:10 perc.
  1. Tegyük a tojásokat forró vízbe,7 percig fözzük.Engedjünk rá hideg vizet,és pucoljuk le a héját. Mikrohullámú sütöben a rizst készítsük el a megadot utasítás szerint. 
  2. Közben teflon serpenyöben a vajon pároljuk a hagymát és a chilit.Adjuk hozzá a curry port és pároljuk egy percig majd hozzáadjuk a rizst és keverjük jól össze.Tegyük bele a pisztrángot melegítsük.Keverjük hozzá a petrezselymet. 
  3. Osszuk el 2 adagra és rakjuk rá a tojás karikákat.Tálaljuk citrom szeletekkel.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára