piatok 7. septembra 2012

Füstölt halhab (Mousse)

Hozzávalók:
  • 400g füstölt hal 
  • 2 ek creme fraiche vagy tejföl 
  • 500g krémsajt,szobahőmérsékletü  
  • 1 ek friss citromlé 
  • 1 ek friss reszelt tormát vagy üvegeset 
  • frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint  
  • só, ízlés szerint
Elkészítés:
Elkészítési idö:40 perc.
  1. Távolítsuk el a csontot és a bőrt a halról.Tegyük a halat egy mixerbe és mixeljük amíg nagyon finom nem lesz. 
  2. Közben adjuk hozzá a creme fraiche és tovább mixeljük amíg jó krémes nem lesz.Hozzáadjuk a sót,borsot, citromlevet és a tormát. 
  3. Tegyük a keveréket egy tálba és adjuk hozzá a krémsajtot és keverjük egészen simára. 
  4. Egy gumi spatulával nyomjuk át a keveréket egy finom szitán hogy eltávolítsuk a csomókat.  
  5. Tegyük hűtőszekrénybe használatig. 
  6. A habot (Mousse) lehet használni dippnek vagy szendvicsekre.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára