pondelok 6. februára 2012

Fenyőmagos süti (Pignolis)

Hozzávalók: 
  • 2 ¼ csésze liszt 
  • ¼ csésze kristálycukor   
  • ½ teáskanál    
  • 2 csésze fenyőmag,pirított   
  • ½ teáskanál vanília kivonat   
  • 1 csésze porcukor
  • 1 csésze sótlan vaj
Elkészítés:
Elkészítési és sütési idö 90 perc.
  1. Daráljuk durvára a pirított fenyőmagot,és tegyük félre. 
  2. Egy nagy tálban keverjük habosra a vajat,cukrot és a vanília kivonatot kb 1 percig.Adjuk hozzá a lisztet,a sót és a darált fenyőmagot.Keverjük amíg nemáll össze a tészta.Fedjük le a tésztát élelmiszer fóliával és tegyük hűtőszekrénybe 1 órára. 
  3. Melegítsük elö a sütőt 200°C-ra és egy tepsit béleljünk ki sütöpapírral.Készítsünk gombócokat fagyi szedövel (ha nincs akkor evökanállal formázzunk belölle gombócokat).A sütöpapírra rakjuk őket egy pár centire egymástól.Süssük 20 percig középsö rácsra téve a sütőben. 
  4. Hagyuk a sütiket hűlni 5 percig,majd megforgatjuk öket a porcukorban.Hagyuk pár percig és újra megforgatjuk a porcukorban.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára