utorok 21. februára 2012

Skót tojás

Hozzávalók:
  • 4 db föt lágy tojás  
  • 30 g vaj  
  • 2 gerezd fokhagyma  
  • 1 nagy mogyoróhagyma 
  • 500 g disznóhús 
  • 1 csokor petrezselyem, apróra vágva 
  • 1 db tojás 
  • 1 csipet fekete bors 
  • 150 g sima liszt 
  • 200 g zsemlemorzsa
Elkészítés:
  1. Hámozzuk meg a főtt tojást és tegyük félre.Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes hőfokon és adjuk hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát és a fokhagymát.5 percig sütjük amíg megpuhul. 
  2. Helyezzük a húst egy nagy tálba és adjuk hozzá a hagyma keveréket.Keverjük hozzá a felaprított petrezselymet,a 1 tojásta sót és a frissen őrölt fekete borsot.Alaposan keverjük össze. 
  3. A tojásokat forgassuk meg a lisztben és csomagoljuk be a húsos keverékkel minden egyes tojást. Forgassuk meg a húsos tojásokat a zsemlemorzsában. 
  4. Melegítsük fel az olajat 180 °C-ra.Süssük a tojásokat 5 percig vagy ameddig nem sül piros ropogósra.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára