pondelok 9. decembra 2013

Mákos krémes

Hozzávalók:
Mézes lap:
  • 300 g liszt
  • 100 g cukor
  • 1 ek méz
  • 70 g margarin
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 db tojás
 Mákos piskóta:
  • 150 g liszt
  • 150 g cukor
  • 6 db tojás
  • 1 csomag sütöpor
  • 1 dl olaj
  • 100 g mák
  • 3 ek víz
Krém:
  • 3 db tojássárgája
  • 150 g cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 200 g cukor
  • 250 g margarin
Hab a tetejére:
  • 3 db tojásfehérje
  • 100 g cukor
Elkészítés:
Elkészítési idö:elökészület 15 perc,fözés 5 perc,sütés 40 perc.
  1. A mézes lap hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 lapot sütünk egy 22 x 38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni.
Mákos piskóta:
  1. A tojás sárgájákat habosra keverjük 100 g cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal.
  2. A fehérjét a maradék 50 g cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel.
  3. Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük a piskótát.
 Krém:
  1. A krémhez a tojás sárgájákat a 150 g porcukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  2. A margarint kikeverjük a 200 g cukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
 Hab a tetejére:
  1. A tojásfehérjéket vízgőz felett felverjük a cukorral.
  2. Összeállítás: Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük, és erre rákenjük a tojásfehérjehabot.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára