streda 18. decembra 2013

Madártej

Hozzávalók:
Laktóz és glutén mentes:
Tej:
  • 1 liter tej (mandula,rizs,lactose free)
  • 3 ek barna cukor,vagy fehér kristály cukor
  • 5 db tojássárgája
  • 1 tk étkezési keményítö
Habnokedli:
  • 5 db tojásfehérje
  • 3 ek kristálycukor,porrá örölve
Elkészítés:
Elkészítési idö:elökészület 5 perc,fözés 10-15 perc,hüttés min. 1 óra.
  1. A tejet feltesszük forni.
  2. A tojásfehérjét keményhabbá verjük a porrá örölt kristálycukorral.Kifözhetjük hagyományos módon a tejben a tojáshabot vagy mikróban fél perc alatt megfőzzük.
  3. A tojás sárgájákat a cukorral habosra keverjük majd belekeverjük az étkezési keményítöt.A tojásos keverékre öntünk egy kevés tejet ezzel simára keverjük és amikor jól elkeveredet a többi tejhez keverjük.Addig fözzük - keverjük amíg besürüsödik. 
  4. Egy nagyobb mélyebb tálba öntjük a besürüsödöt tejet,belerakjuk a habokat és hadjuk szobahömérsékletre hülni,utánna betesszük a hüttöbe.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára