streda 18. decembra 2013

Párizsi kifli

Hozzávalók:
Laktóz és glutén mentes.
Tészta:
  • 5 db tojásfehérje  
  • 250 g kristálycukor,porrá örölve 
  • 180 g darált dió 
  • 1 ek burgonya keményíttö vagy kukorica keményíttö    
  • 1 kés hegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
Krém:
  • 5 db tojás sárgája 
  • 200 kristálycukor,porrá örölve  
  • 250 g margarin 
  • 2 ek rum 
  • 2 ek kakaópor
Máz:
  • 200 g ét csokoládé vagy 60-70 %-os  
  • 100 g zsíros margarin vagy kókuszolaj
Elkészítés:
Elökészületi idö és sütés:130 perc.
Tészta:
  1. A fehérjéböl és a cukorból kemény habot verünk göz fölött. 
  2. A habot levesszük a gözröl és óvatossan bele keverjük a diót,keményíttöt és a sütöport vagy a szódabikarbónát. 
  3. Habzsákba töltjük és sütöpapírral bélelt plébe kis kifli formákat nyomunk. 
  4. 100 C-on addig sütjük amíg aranybarna nem lesz.
Krém:
  1. Göz fölött a sárgáját a cukorral sürüsödésig habosra verjük.Levesszük a gözröl és hadjuk hülni. 
  2. Közben a margarint keverjük habosra a kakaóval és a rummal. 
  3. A kihült a tojás összekeverjük a kakaós margarinnal még egyszer habosra és hadjuk hüttöben még 10-15 percet hülni.. 
  4. Habzsákba töltjük és a kihült kiflikre nyomjuk a krémet.
Csoki:
  1. Göz fölöt a csokoládét a margarinnal felolvasztjuk és bevonjuk vele a kifliket. 
  2. Hüttöbe vagy hideg hejre tesszük a sütiket pihenni.
 
Tipp:
Ezt a receptet a laskonky sütihez is lehet használni.  
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára