streda 23. októbra 2013

Szalonnába göngyölt királyrák rozmaring nyárson citromos olívaolaj öntettel

Hozzávalók:
  • 12 db garnélarák, nyers vagy fagyasztott 
  • 12 szelet levegőn szárított nyers bacon,pl. pancetta 
  • 12 db galy rozmaring, (ha nemszeretjük a rozmaringot fanyársot is használhatunk)
  • 3 ek citromlé 
  • 3 ek olívaolaj 
  • 1 darabka vaj
Elkészítés:
Elkészítési idö:Elökészület 5 perc,sütés 2 perc.
  1. Ha friss rákot vettünk,akkor elötte tisztítsuk meg.Ha fagyasztott akkor olvasszuk ki. 
  2. A rákokat tekerjük be 1-2 szelet szalonnába. 
  3. Szúrjuk a rákokat a rozmaring nyársra úgy hogy a feje és a farka össze érjenek. 
  4. Keverjük össze a citromlevet és az olívaolajat és jól rázzuk össze egy régi lekváros üvegben. 
  5. Egy serpenyöben olvasszuk fel a vajat.Erre tegyük a garnélákat és süssük mindkét oldalán 1-1 percet. 
  6. Szedjük ki papírtörlöre és tálalhatjuk is a citromos olajos öntettel. 
  7. Kínálhatunk nellé krumplipürét,pirítóst vagy friss bagettet. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára