pondelok 7. októbra 2013

Házi mogyoróvajas bonbon

Hozzávalók: 

  • 450 g félédes tejcsokoládé, apróra vágott (vagy zseton)
  • 2 ek sótlan vaj, szobahőmérsékleten  
  • 1/3 csésze porcukor 
  • 1/2 csésze krémes mogyoróvaj
 Elkészítés:
Elkészítési idö:3x15 perc,teljes idö 60 perc.   
  1. A csokoládét göz fölött vagy mikróban olvasszuk fel (vigyázzunk ne égessük meg). 
  2. A muffin formákat béleljük ki papír kosarakkal.Ezekbe a kosárkákba töltsünk 2 kk csokimasszát (egy kicsit ütögessük meg,hogy egyenletesen elosztódjon).Tegyük 15 percre mélyhüttöbe. 
  3. Egy tálban keverjük símára,krémessé a mogyoróvajat,cukrot és a vajat. 
  4. Kivesszük a csokikat és rákanalazzuk a mogyoró krémet (egy kicsit ütögessük meg,hogy egyenletesen elosztódjon).Tegyük be a fagyra újabb 15 percre. 
  5. 15 perc elteltével vegyük ki a fagyról a csokikat és tegyük rá a maradék olvasztott csokit (egy kicsit ütögessük meg,hogy egyenletesen elosztódjon).,és újra tegyük be a fagyra 15 percre. 
  6. A fagyról kivéve,hadjuk egykicsit szoba hömérsékleten,és fogyaszthatjuk is.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára