nedeľa 3. novembra 2013

Mogyorókrémes ropogós szelet

Hozzávalók:
Ropogós réteg:
  • 20 dkg kakaós puffasztott rizs
  • 15 dkg mályvacukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál víz
Krém:
  • 40 dkg mogyorókrém
  •  20 dkg tejcsokoládé
Csokis réteg:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín
Elkészítés:

Elkészítési idö:1 óra.
  1. A mályvacukrot, a vajjal és a vízzel vízgőz fölött felolvasztjuk. A kapott ragacsos masszához keverjük a puffasztott rizst. 
  2. Fóliával bélelt 20 X 20 centis formába nyomkodjuk, jó szorosan. 
  3. A krémhez a mogyorókrémet a tejcsokoládéval vízgőz fölött felolvasztjuk. Ráöntjük a ropogós rétegre. 
  4. Kihűtjük, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. 
  5. A csokoládés réteghez a tejszínt felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a csokoládét. Addig keverjük, amíg krémessé nem válik. Ekkor visszahűtjük, majd a krémes rétegre öntjük..
  6. Újra hűtőszekrénybe tesszük és minimum 1 órát dermesztjük. Az elkészült süteményt tálalásig hűtőben tároljuk.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára