nedeľa 24. marca 2013

Teával átitatott márványos tojások

Hozzávalók:
  • 12 db nagy tojás 
  • 1 1/2 ek fekete tea levelek 
  • 8 csésze víz (250 ml) 
  • 1 1/2 tk
Elkészítés:
Elkészítési idö:Fözés 75 perc,hüttés 25 perc.
  1. Helyezzük a tojásokat egy nagy serpenyőbe egy rétegben.Öntsünk rá annyi vízet hogy ellepje.A vizet forraljuk fel.Fözzük 10-12 percig. 
  2. Ha a tojások megfőttek óvatosan emeljük ki a serpenyőböl és tegyük őket hideg folyó víz alá körülbelül 2 percre,majd tegyük félre.  
  3. Amikor a kemény tojás kihült óvatosan feltörjük a tojáshéjat egy kanál hátuljával (a tojások héja megrepedjen,nemszabad letörniük-eltörniük).Minél több repedés lesz rajta annál márványosabb lesz. Egy nagy serpenyőbe tegyük a fekete tea leveleket,vízet és sót.Óvatosan tegyük a főtt tojásokatt a serpenyőbe (ha szükséges adjunk hozzá további vizet,hogy teljessen ellepje őket a víz).  
  4. Forraljuk fel a vízet,vegyük le alacsonyabb lángra,és főzzük a tojásokat 1 órán át.1 óra elteltével vegyük ki a tojásokat az edényböl,tegyük hideg vízbe.Amikor lehűlt szedjük ki a vízböl,és tegyük a tojásokat egy lezárható műanyag zacskóba.Tároljuk hűtőszekrényben tálalásig.  
  5. Tálalás elött távolítsuk el a tojáshéjat a tojásról.
Tipp:
Tehetünk a vízbe:1 tk fűszereket vagy gyógynövényeket vagy színezékeket is.
1 evőkanál szójaszósz,3 evőkanál céklalé,4 evőkanál répa,3 evőkanál narancslé,3 evőkanál főzött kávé,4-5 csepp ételfesték.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára