nedeľa 24. marca 2013

Csokoládés pudingos húsvéti tojások

Hozzávalók:
  • 8 db tojás 
  • 150 ml tej 
  • 142 ml tejszín 
  • 75 g étcsokoládé vagy fehér csokoládé,apróra törve 
  • 25 g porcukor 
  • ½ tk kukoricaliszt
Elkészítés:
Elkészítési idö:30 perc
  1. Óvatosan fogjuk meg a tojásokat a hegyes végén óvatosan lukasszuk ki a héját.Óvatosan egy tál felett finoman rázzuk meg, külön a tojásfehérjét és a tojássárgáját.Tegyünk félre 2 db tojássárgáját mert szükség lesz rá. 
  2. Mossuk ki a tojáshéjat nagyon forró vízzel,majd öblítsük le,távolítsük el a baktériumokat a héjról.Egy tálban a mikrohullámú sütöbenben fözzük 1 ½ percig,vagy forró sütőben 5 percig.
  3. Melegítsük fel a tejet,a tejszínt és a csokoládét egy serpenyőben alacsony lángon állandóan kevergetve.Verjük fel a 2 tojássárgáját,a cukrot és a kukoricaliszt együtt egy tálba,majd öntsük rá a csokoládét keverjük símára.Tegyük vissza a tüzre,habverővel keverjük folyamatosan amíg puding szerű állagot kap.A csokoládét öntsük egy korsóba vagy nyomó zsákba,és öntsük forrón a tojáshéjakba.  
  4. Tálaljuk melegen vagy hidegen.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára