štvrtok 15. novembra 2012

Narancsos keksz

Hozzávalók:
  • 11 ek margarin
  • 3/4 csésze cukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk sütöpor
  • 1 db nagyobb tojás
  • egy csipet só
  • 1/2 csésze frissen facsart narancs lé (cca 2 db)
  • 2 ek reszelt narancs héj
  • 2 csésze liszt (ha szükséges lehet több is)
Elkészítés:
Elkészítési idö:összeálítás 10 perc,sütés 10 perc.
  1. A margarint a cukorral habosra keverjük.Bele ütjük a tojást és ezzel is habosítjuk.
  2. Hozzáadjuk a narancs héját és a narancs levét és egynemüvé keverjük.
  3. A lisztben elkeverjük a vaníliás cukrot,sütöport és a szódabikarbónát.
  4. A száraz hozzávalóhoz hozzá keverjük a nedves hozzávalókat.Betesszük a hüttöbe pihenni,közben elömelegítjük a sütöt 200 C-ra.Egy tepsit sütöpapírral kibélelünk és a tésztát kiskanállal kiszaggatjuk (cca 30 db lesz belölle).10 -15 percig sütjük amíg a szélleik megbarnulnak.
Lehet citromból is készíteni.Akkor használjunk kevesebb citromot vagy több cukrot,de aki szereti a savanykás ízt az ebben az arányban is elkészítheti.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára