utorok 20. novembra 2012

Krumpligombóc baconba tekerve

Hozzávalók:
  • 2 kg burgonya
  • 3 tojás
  • bors
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 csomag bacon
Elkészítés:
Elkészítési idö:Fözés 20 perc,összeálítás 5 perc,sütés 15 perc.
  1. A burgonyát sós vízben megfőzöm, majd összetöröm. 
  2. A tojássárgáját a majonézzel, a mustárral és a borssal elkeverem, beleöntöm az összetört burgonyába, majd jól összegyúrom. A tetejét megszórom a liszttel, gombócokat készítek belőle, amiket beletekerek a baconbe. 
  3. Tepsibe rakom, és addig hagyom  a sütőben, amíg aranybarnára sül. Egy finom salátával önállóan fogyasztható, de sültekhez is kiváló köret.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára