nedeľa 11. decembra 2011

Sült tészta sajttal és pármai sonkával

Hozzávalók:
12 db szufflé formához:
  • 350 g kiskocka tészta 
  • 200 g Pármai sonka szelet 
  • 1 db mogyoróhagyma 
  • 25 g vaj 
  • 250 g créme fraiche (sürü tejföl)
  • 200 g taleggio sajt vagy valamien erös ízü sajt (pl Trappista sajt)
  • 8 szál kakukkfü
  • 4 db tojás
  • 40 g friss zsemlemorzsa 
  • só és frissen örölt feketebors
Elkészítés:
Elkészítési és sütési idö 1 óra:
  1. Melegítsük elö a sütöt 180°C-ra.Forrásban lévö sós vízben fözzük ki a tésztát al dente.Öblítsük le hideg vízzel és jó alaposan csurgassuk le. 
  2. Közben zsírozzunk ki 12 db kis szufflé formát és béleljük ki zsírpapírral.A papír kb 2 centiméterrelmagasabb legyen mint a szuflé forma. 
  3. Vágjuk fel a sonkát csíkokra.A hagymát vágjuk apróra és 20 g vajon dínsteljükk meg.Adjuk hozzá a sonkát ésvegyük le a tüzröl. 
  4. A szufflé formákba osztjuk el a fél adag tésztát.Osszuk el rajta a hagyma-sonka keverékét és takarjuk be a maradék tésztával.Addig töltsük fel a tésztával az edényt ameddig a zsírpapír ér. 
  5. Pürésítsük a sajtot és a tejfölt egy turmixgépben.A kakukkfü leveleket húzzuk le a száráról és egykicsit aprítsuk fel.A tojásokat verjük fel és a sajtos keverékkel jól keverjük össze.Keverjük bele a kakukkfüvet sót és a borsot.Öntsük ezt a sajtos keveréket a tésztákra. 
  6. Szórjuk meg zsemlemorzsával és tegyünk rá egy kis vajat.Süssük a középsö rácson 30-35 percet.Díszítsük kakukkfü szárral és tálaljuk.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára