sobota 15. októbra 2011

Coq au vin

 Hozzávalók:
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 120 g vastag szeletekre vágott szalonna (bacon)
  • 4 ek liszt
  • só és bors
  • 1 db csirke,négy darabra vágva
  • 150 g vaj
  • 225 g mogyoróhagyma vagy újhagyma
  • 225 g gomba,közepes fejü
  • 1 üveg száraz fehér bor
  • 3 ág friss kakukkfü,és néhány a díszítéshez
A lisztes vajhoz (beurre manié):

  • 4 ek vaj
  • 25 g liszt
Elkészítés:
  1. Elömelegítjük a sütöt 180°C-ra,gázsütöt 4.re.Törjük össze a fokhagymát.Kockázzuk fel a szalonnát (bacont).
  2. A lisztet tegyük egy nagy lapos edénybe, és szórjuk meg nagylelkűen sóval és borssal.Forgassuk meg benne a csirke darabokat hogy jó alaposan bevonnya. 
  3. Olvasszuk fel a vajat egy nagy tűzálló edényben.Amikor elkezd habozni adjuk hozzá a csirkéket és süssük amíg megpirul,fordítsuk meg és pirítsuk meg a másik felét is.
  4. Adjuk hozzá a hagymát,szalonnát és a fokhagymátés süssük aranybarnára.Keverjük hozzá a gombát,öntsük fel a borral és tegyük bele a kakukkfü ágakat,forraljuk fel és takarjuk le az edény tetejével.
  5. Tegyük be a sütöbe és süssük 40 percet.
  6. A vajat és a lisztet (beurre manié) jól dolgozzuk össze.
  7. Az edényt vegyük ki a sütöböl és tegyük vissza a tüzhelyre.Közepes lángon melegítsük,kis adagonként keverjük hozzá a vajas lisztes keveréket (beurre manié) amíg besürüsödik és fényes lessz.
  8. Tálaláskor meszórjuk egykis kakukkfüvel.
Sütési és elkészítési idö: 1 óra

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára