sobota 15. októbra 2011

Tonhal saláta sült paradicsommal

 Hozzávalók:
  • 600 g koktél paradicsom fürtök
  • 2 db lila hagyma,félholdakra vágva
  • 1 db szárított piros csili,kimagozva,apróra metélve
  • maroknyi finomra metélt zöld füszer növény (petrezselyem zöld,citromfü,oregánó,rozmarin,zsálya vagy kakukkfü)
  • 5 ek olivaolaj
  • só és frissen örölt fekete bors,ízlés szerint
  • 200 g tonhal konzerv,lecsepegtetve és szálára szedve (vízben eltéve)
  • egy csomó ruccola saláta
  • 4 ek balzsamecet
Elkészítés:
  1. Melegítsük elö a sütöt 250°C-ra,gázsütöt 9-es fokozaton.A sütörácsot helyezzük a sütö közepére és fedjük le sütöpapírral vagy szilikonos sütö lappal.
  2. Helyezzük a sütöpapírra/szilikon lapra a paradicsom fürtöket és a hagyma gerezdeket.Egy keverötálban összekeverjük a csilit,füszernövényeket és 2,5 ek olivaolajat,sózzuk és borsozzuk.Meglocsoljuk ezzel a keverékkel a paradicsomokat és a hagymát.Sütjük 7-10 percet.
  3. Egy keverötálban keverjük össze a maradék olivaolajat,balzsamecetet,sót és borsot.
  4. Ágyazzunk meg a ruccolával egy tányérra.Rendezzük el rajta a tonhal szeleteket,paradicsomokat és a hagyma szeleteket.Az öntettel (dresszingel) meglocsolva tálaljuk.
Sütési és elkészítési idö: 30 perc

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára