piatok 8. augusta 2014

Pattogatott garnéla fűszeres mézzel

Hozzávalók
Füszeres méz:
  • 1 csésze méz 
  • 1 gerezd fokhagyma, áttört  
  • 1 ek bors  
  • 1 ek chili pehely   
  • 1 ek füstölt paprika   
Pattogatott garnéla:
  • Olaj a kisütésekhez 
  • 2 csésze kukoricakeményítő (Maizena)  
  • 1/2 csésze liszt  
  • és frissen őrölt bors  
  • 4 db tojás, felvert  
  • 2 kg garnélarák 
Köret:
  • citrom szeletek
Elkészítés:
Elkészítési idö:Elökészület 15 perc,sütés 15 perc.
Füszeres méz:
  1. Egy serpenyőben közepes lángon a zet,fokhagymát,borsot,chili pehelyhet,füstölt paprikát és a sót felforraljuk,és 2 percig fözzük.Hagyjuk kihűlni,és tegyük egy összenyomható flakonba. 
  2. Tegyük félre tálalásig.  
Pattogatott rák:
  1. Melegítsük elő az olajsütő.  
  2. Egy tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt,lisztet,sót és borsot. 
  3. A tojásokban forgassuk meg a garnélarákokat.Vegyük ki a rákokat és hadjuk a felesleges tojást lecsöpögni.
  4. A kukoricakeményítős keverékben forgassuk meg a rákokat. 
  5. Süssük amíg aranybarna nem lesz. 
  6. Papírtörlőre szedjük ki,hogy a feles olaj lecsöpögjön.
  7. Sózzuk és borsozzuk.  
  •  A fűszeres mézzel és citrom szeletekkel tálaljuk. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára