sobota 8. marca 2014

Házi kukoricaszirup

Hozzávalók:
  • 2 dl víz (hideg)
  • 2 evőkanál kukoricakeményítö
  • 2 bögre cukor (kristály, 2 dl-es bögre)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál borkö
Elkészítés:
Elkészítési idö:elökészület 5 perc,fözés 15 perc. 
  1. Egy edényben a kukoricakeményítőt és a vizet összekeverjük. Feltesszük főni, addig főzzük, amíg kásás állagot nem kapunk.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, amíg szirupos állaga nem lesz. Amikor már besűrűsödött, levesszük a tűzről.
  3. Belekeverjük a borkőt (Cream of Tartar). Addig keverjük, amíg teljesen elkeveredik benne.
  4. Hagyjuk kihűlni, és üvegbe öntjük.
  5. Ebből az adagból 4-5 dl lesz, attól függ, hogy milyen sűrűre főzzük a szirupot.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára