sobota 8. marca 2014

Fondant

Torták bevonására és figurák,virágok készítésére.
Hozzávalók:
  • 1 e.k. zselatin
  • 6 e.k. víz
  • 1 e.k. margarin
  • 2 e.k. méz
  • porcukor (amennyit felvesz; kb. 3/4 kiló)
Elkészítés:
  1. A porcukrot átszitáljuk. kb. fél kilónyit tegyünk keverőtálba,és készítsünk a közepébe mélyedést.
  2. A zselatint keverjük el a vízben majd vízgőz fölött melegítsük fel.Amikor már szinte forró, adjuk hozzá a margarint és a mézet,és addig keverjük,míg teljesen el nem olvadnak benne.
  3. Ezután öntsük a porcukormélyedésbe,és kanállal kezdjük el belekeverni a porcukrot. 
  4. Amikor már kanállal nem tudjuk kavarni, kézzel kezdjük el gyúrni.Ezt lehet a tálban, vagy porcukorral meghintett gyúródeszkán ízlés szerint.Annyi porcukrot adjunk még hozzá (legjobb kanalanként,minden adagot jól beledolgozva),hogy szép egynemű,gömbbé álló,kézhez még jócskán tapadó masszát kapjunk.
  5. Torta bevonásához hagyhatjuk lágyabbra, figurák készítéséhez pedig keményebbre.
  6. Miután készen vagyunk,duplán csomagoljuk bele folpackba,és hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten kb. 6 órát.
  7. 2-3 napig szobahőn is eláll, ha tovább szeretnénk tárolni, tegyük hűtőbe.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára