streda 5. februára 2014

Sütöben sült hal céklával

Hozzávalók:
  • 1 kg hal (lazac vagy pangaus)
  • 4 közepes db cékla (fött,reszelve vagy vékony karikák)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek kapor (ha valaki nemszereti elhagyhatya)
  • 2 ek olaj
 Elkészítés:
 Elkészítési idö:elökészület 5 perc,sütés 30 perc.
  1. Melegítsük elö a sütöt 200 C-ra.
  2. Egy tepsit kenjük ki olajjal.Helyezzük rá a halszeleteket,sózzuk,borsozzuki.
  3. Rakjuk rá a cékla karikákat vagy a reszelt céklát.Szórjuk meg a kaporral (de ha valaki nemszereti elhagyhatya).Locsoljuk meg olajjal.
  4. Fedjük le alufóliával,tegyük az elömelegített sütöbe és süssük 20-30 percet.
  5. Fött krumplival vagy kuszkusszal tálaljuk.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára