sobota 10. marca 2012

Csokis-Kókuszos makaroon

Hozzávalók:
  • 115 g csokoládé,felaprítva
  • 3 db nagyobb tojás fehérje
  • 150 g cukor
  • 25 g kakaópor
  • 1/4 tk só
  • 1 tk vanília kivonat
  • 220 g kókusz reszelék
Elkészítés:
Elkészítés és sütési idö 30-35 perc.
  1. Elömelegítjük a sütöt 160-170°C-ra.2 db tepsit kibélelünk sütöpapírral. 
  2. Vízgöz fölöt megolvasztjuk a csokoládét.Félre tesszük egykicsit hülni.
  3. A tojás fehérjéket a sóval és a cukorral kemény habbá verjük.
  4. A kókusz reszeléket,kakaóport és a csokoládét összekeverjük.Óvatosan hozzá keverjük a felvert habot és betesszük a hüttöbe 1 órára pihenni.
  5. Evökanállal halmokat rakunk és sütjük 15 percet.A tepsin hadjuk hülni 10 percet,majd rácsra kirakva hadjuk teljesen kihülni.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára