utorok 9. augusta 2011

Tonhalas avokádó majonézes öntettel

  • 200g olajos tonhal (egész vagy darált)
  • 2-3 evőkanál majonézes öntet (vagy Caezár saláta öntet)
  • 1 tk kapribogyó aprított (el lehet hagyni)
  • 2 szelet pirítós (vagy 2 marék tortilla chips)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db avokádó
Majonézes ontet:
  • 2 ek majonéz
  • 1/2 tk dijoni mustár
Cézár saláta ontet:
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ teáskanál citromlé
  • 2 dl tejszín
  • oreganó
  • bazsalikom
  • petrezselyem
Elkészítés:
  1. A tonhal konzervet kinyitjuk és szuron lecsepegtetjuk az olajat.
  2. Kozben elkészítjuk a majonézes ontetet: 2 evőkanál majonéz,1/2 teáskanál dijoni mustár és jó alaposan ossze keverjuk.
  3. Vagy a cézár saláta ontetet: A tojássárgáját és a dijoni mustárt keverjük ki annyi olajjal, hogy krémes állagot kapjunk. Fűszerezzük ízlés szerint oregánóval, bazsalikommal, petrezselyemmel és kevés sóval, majd csepegtessünk rá citromlevet. Adjuk hozzá a tört fokhagymát, keverjünk hozzá tejszínt, de vigyázzunk, nehogy túl híg legyen.
  4. Az avokádót félbe vágjuk,kivesszuk a magot.A mag hejére teszunk egykevés ontetet,áttort fokhagymát,erre halmozzuk a tonhalat és még egykevés ontetet teszunk rá.Pirítóssal vagy tortilla csipszel tálaljuk.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára