nedeľa 21. augusta 2011

Töltött füstölt makréla

Hozzávalók 4 före:
  • 8 x 100 g füstölt makréla (fej nélkül)
A töltelékhez:
  • 2 szelet szikkadt kenyér (tejben vagy vízben áztatva)
  • 1 csokor petrezyelyem zöld
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint
  • bors (ízlés szerint)
  • 1 db tojás
  • 50 g garnéla,elöfözött (elhagyható)
  • sütömadzag a rögzítéshez
Elkészítés:
  1. A halat szétthajtyuk és kivesszük a gerincét.
  2. A töltelék hozzávalóit jól ossze dolgozzuk.A garnélát óvatosan keverjük bele.
  3. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a halakat.4 db halat lefektetünk egy kikent tepsire,erre halmozunk a töltelékböl és lefedjük a megmaradt 4 db hallal.Megkötjük a madzaggal és betesszük az elömelegített sütöbe (180-200°C) sütni 20 percre vagy amíg a töltelék átt sül.
Elkészítési idő: 30 perc

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára