Piskótához:
- 100 g porcukor
- 5 db tojás
- 50 g liszt
- 50 g kukorica keményíto
- 3 ek amaretto a tészta locsolásához
- 2 ek porcukor a konyha ruha megszórásához
- 150 g fozo csokoládé 60-70%,ossze torve
- 500 ml tejszín
- 75 g porcukor
- 300 g rikotta sajt
- 1 tk vanília kivonat
- 100 g candírozott gyumolcs,aprított
- kakaópor,a díszítéshez
- porcukor,a díszítéshez
Elkészítés:
Elokészítés és sutés ido: 1óra30perc
plusz kb 4 óra huttés.
- Egy tepsit kibélelunk sutopapírral.Elomelegítjuk a sutot 180°C/4 gáz.
- A tojás sárgáját és a fehérjét kulon tálba tesszuk.A sárgájához adjuk a cukrot és fehéredésig habosra verjuk.
- A tojás fehérjét kemény habbá verjuk és hozzá keverjuk a cukros sárgájához.Beleszitáljuk a lisztet és a kukorica keményítot,és alaposan ossze dolgozzuk.Elterítjuk a tepsin és 15 percet sutjuk az elomelegített sutoben.
- A megsult tésztát porcukrozott konyharuhára borítjuk lehúzzuk róla a sutopapírt és hadjuk kihulni.Egy 2 literes gombolyú falú tálba tesszuk,levesszu róla a torlot és háromszog formában bevagdossuk a tésztát (áttvágjuk tisztára).
- A krémhez 4 ek tejszínben felolvasztjuk a csokoládét,félre tesszuk és hadjuk kihulni.A meggmaradt tejszínt habbá felferjuk az 50 g cukorral.Ossze keverjuk a rikottával és a vanília kivonattal a felvert tejszín habot.Bele keverjuk a candírozott gyumolcsoket.
- Tegyunk egy réteg krémet a piskótára és tegyuk huttobe 20 percre.Erre kenjuk rá a habbá vert csokis tejszínt és tegyuk huttobe 3 órára.
- Fordítsuk ki a tálból egy tálcára ée tegyuk vissza a huttobe még 30 percre.Tálaláskor szórjuk meg kakaóporral és porcukorral.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára