sobota 16. júla 2011

Zuccotto

Hozzávalók:                                                                                                                                            
Piskótához:
  • 100 g porcukor
  • 5 db tojás
  • 50 g liszt
  • 50 g kukorica keményíto
  • 3 ek amaretto a tészta locsolásához
  • 2 ek porcukor a konyha ruha megszórásához
Krémhez:
  • 150 g fozo csokoládé 60-70%,ossze torve
  • 500 ml tejszín
  • 75 g porcukor
  • 300 g rikotta sajt
  • 1 tk vanília kivonat
  • 100 g candírozott gyumolcs,aprított
  • kakaópor,a díszítéshez
  • porcukor,a díszítéshez

Elkészítés:
Elokészítés és sutés ido: 1óra30perc
plusz kb 4 óra huttés.

  1. Egy tepsit kibélelunk sutopapírral.Elomelegítjuk a sutot 180°C/4 gáz.
  2. A tojás sárgáját és a fehérjét kulon tálba tesszuk.A sárgájához adjuk a cukrot és fehéredésig habosra verjuk.
  3. A tojás fehérjét kemény habbá verjuk és hozzá keverjuk a cukros sárgájához.Beleszitáljuk a lisztet és a kukorica keményítot,és alaposan ossze dolgozzuk.Elterítjuk a tepsin és 15 percet sutjuk az elomelegített sutoben.
  4. A megsult tésztát porcukrozott konyharuhára borítjuk lehúzzuk róla a sutopapírt és hadjuk kihulni.Egy 2 literes gombolyú falú tálba tesszuk,levesszu róla a torlot és háromszog formában bevagdossuk a tésztát (áttvágjuk tisztára).
  5. A krémhez 4 ek tejszínben felolvasztjuk a csokoládét,félre tesszuk és hadjuk kihulni.A meggmaradt tejszínt habbá felferjuk az 50 g cukorral.Ossze keverjuk a rikottával és a vanília kivonattal a felvert tejszín habot.Bele keverjuk a candírozott gyumolcsoket.
  6. Tegyunk egy réteg krémet a piskótára és tegyuk huttobe 20 percre.Erre kenjuk rá a habbá vert csokis tejszínt és tegyuk huttobe 3 órára.
  7. Fordítsuk ki a tálból egy tálcára ée tegyuk vissza a huttobe még 30 percre.Tálaláskor szórjuk meg kakaóporral és porcukorral.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára