utorok 19. júla 2011

Gorogdinnye granita

Hozzávalók:                                                                 
  •  100 g cukor
  • 450 g húsa/bele
  • 1 db citrom leve
  • 1 tk rózsa víz (elhagyható)
  • 100 ml víz
 Elkészítés:
Elokészítés és fozési ido:
15 perc plusz 4 óra fagyasztás.

  1. Tegyuk a cukrot egy serpenyőbe 100 ml vizzel és forraljuk fel.Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  2. Vágjuk finomra a gorogdinnye húsát/belét.Tegyuk egy késes mixerbe és purésítsuk.
  3. Keverjuk ossze a sziruppal a citrom levével és a rózsa vízzel (ez elhagyható).Ontsuk egy muanyag tálba (olyanba ami bírja a fagyasztást),és tegyuk a fagyasztóba 4 órára.
  4. Minden fél órába villával keverjuk meg.Az utolsó 1 órában már nem kell kvergetni.Töltsuk kis tálkákba és tálaljuk is.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára