pondelok 18. júla 2011

Hűtött ricotta kandírozott gyümölcsel

Hozzávalók:                                                                               
  • 150 g vegyes kandírozott gyumolcs
  • 300 g rokotta sajt
  • 40 ml maraschino likor
  • 50 g porcukor
  • 1 db citrom leve és héja
  • 250 ml tejszín
A díszítéshez:
  • fekete ribizli
  • menta levél
  • porcukor a szóráshoz
Elkészítés:   
Elokészítés és fozési ido:
20 perc és 4 óra fagyasztás.

  1. Aprítsuk fel a kandírozott gyumolcsoket.Keverjuk ossze a ricottát,cukrot,maraschinot és a citrom levét éa héját símára.
  2. Verjuk kemény habbá a tejszínt.Keverjuk ossze a tejszínt és a ricotta keveréket.
  3. 4 db poharárba (250 ml) osztjuk a ricotta keveréket,és tegyuk a fagyasztóba 4 órára.
  4. 10 percel a tálalás elott vegyuk ki a fagyasztóból,fordítsuk ki egy kistányérra.Díszítsuk ribizlivel és menta levéllel.Hintsuk meg porcukorral és már fogyasthatjuk is.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára