nedeľa 6. januára 2013

Mikrohullámús csokoládétorta

Hozzávalók: 
  • 100ml napraforgó olaj, plusz extra serpenyőbe
  • 175g porcukor 
  • 140g sima liszt 
  • 3 evőkanál kakaó  
  • 3 tk sütőpor  
  • 2 nagy tojás 
  • 1 tk vanília kivonattal  
  • csokoládé dara
Csokis töltelék:
  • 100g étcsokoládé, törött darabokra  
  • 5 evőkanál tejszín
Elkészítés: 
Elkészítési idö:elökészület 5 perc,sütés 10 perc.
  1. Kenjünk ki egy 22cm-es szilikon tortaformát egy kevés olajjal,és az aljára tegyünk sütö papírt. 
  2. Keverjük össze a cukort,lisztet,kakaót és a sütőport egy tálban.Egy külön tálban habverővel keverjük össze az olajat,tojást,vaníliát és 100 ml forró vízet amíg jól összekeverednek. 
  3. Adjuk a folyékony hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz és keverjük össze alaposan amíg egy csomómentes tésztát nem kapunk.Öntsük bele a keveréket a tortaformába és finoman ütögessük meg,hogy a buborékok kimenjenek belöle.Fedjük le fóliával. 
  4. Mikrohullámúban 800 watton 7 perc alatt süssük meg.Vegyük ki és ellenőrizzük,hogy a torta megsült.Hadjuk a tortát állni 5 percig,majd tegyük ki egy rácsra hülni.
Csoki töltelék:

  1. Tegyük a csoki darabokat a mikróba 600 wattra kb 2 percre,közben 30 mp-ben keverjük meg.Adjuk hozzá a tejszínt és alaposan keverjük össze amíg sima és fényes nem lesz. 
  2. Miután a torta kihült rákenjük a csoki krémet és megszórjuk csoki darával.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára