sobota 4. augusta 2012

Csirke Wellington

Hozzávalók:
  • 6 db nagy kicsontozott bőr nélküli csirkemell (kb. 6 dkg darabonként) 
  • 3/4 tk só
  • 1/4 tk őrölt fekete bors
  • 1/4 csésze sótlan vaj
  • 1 1/2 csésze gomba,apróra vágva
  • 1/2 csésze hagyma,apróra vágva
  • 2 ek portói bor vagy konyak
  • 1 ek friss kakukkfű,zúzott
  • 1 csomag (400 g) fagyasztott leveles tészta,kiolvasztva
  • 1 db tojás,szétválasztva
  • 1 ek dijoni mustár 
  • 1 tk tej
Elkészítés:
Elkészítési idö:30 perc elökészület,30 perc sütés +1-4 óra hütés.
  1. A csirkét sózzuk és borsozzuk.2 evőkanál vajat nagy serpenyőben közepes lángon olvasszuk amíg habos nem lesz.Süssük meg a húst rajta.3 perc az egyik felén és 3 perc a másik felén amíg arany barna nem lesz mindkét oldalán.Tegyük átt egy tálra kihűlni.A sütés után megmaradt vajon (ha kell pótoljuk a vajat) közepes lángon süssük meg a gombát és a hagymát.5 percig süssük vagy amíg a gomba folyadékot enged.Adjuk hozzá a bort,kakukkfűvet,sót és a fekete bors,főzzük 10-12 percig vagy amíg a folyadék elpárolog,gyakran kevergetve.Vegyük le a tűzről és hűtsük ki. 
  2. A tésztát nyújtsuk ki 15x12 cm-es téglalapra egy enyhén lisztezett felületen.Vágjunk ki a lapból 12x5 cm-es téglalapokat.Verjük fel a tojásfehérjét egy csészében és ecsettel kenjük meg a tészta lapokat.Helyezzünk 1 csirkemellet minden téglalapra.Kenjük meg 1/2 teáskanál mustárral minden egyes darab csirkét.Tegyünk rá 1/4 csésze gomba keveréket minden darabra.Zárjuk le a tészta széleket.Tegyük tepsibe,kenjük meg felvert tojássárgája és tej keverékével. 
  3. Díszíthetjük a maradék tésztával.Fedjük le lazán műanyag fóliával és tegyük hűtöbe hülni sütés előtt 1 vagy 4 órára.Melegítsük elő a sütőt 180 - 200 fokra.Távolítsuk el a fóliát és süssük a csirkét 25-30 percig,vagy amíg aranybarna nem lesz.
 

  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára