- 4 db citrom
- 6 db tojássárgája
- 1 csésze cukor (250 ml)
- 6 ek sótlan vaj, hideg
- 1/4 csésze limoncello
Elkészítési idö:fözés 15-20 perc,hüttés kb 1-2 óra vagy egy éjszaka.
- Reszeljünk le 2 tk citromhéjat és nyomjuk ki a citromoklevét áttszürve egy szitán.
- Tegyük vízfürdö fölé a tojássárgájákat és a cukrot és habverövel keverjük amíg világos és habos nem lesz.Keverje hozzá a citromlevet és a reszelt héja.Folyamatosan keverjük habverővel cca 10-15 percig amíg a keverék besűrűsödik és halványsárga fordul.
- Vegyük le a tűzről és egyideüleg habverővel keverjünk bele a vajat és a limoncellót.Szűrjük le a keveréket egy szitán és öntsük sterilizált üvegebe.
- Fedjük le műanyag fóliával úgy hogy érintse a felületét hogy megakadályozzuk a bőrösödést a felületén.Tegyük hűtőszekrénybe hülni.
Süteményekbe,desszertekhez vagy reggelire kenyérre vagy kiflire kenve fogyaszthatjuk.
Ezt a Lemon curdot a Limoncelló nélkül is ellehet készíteni,úgy is nagyon finom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára