pondelok 16. júla 2012

Limoncello Lemon Curd

Hozzávalók:
  • 4 db citrom 
  • 6 db tojássárgája 
  • 1 csésze cukor (250 ml) 
  • 6 ek sótlan vaj, hideg 
  • 1/4 csésze limoncello 
Elkészítés:
Elkészítési idö:fözés 15-20 perc,hüttés kb 1-2 óra vagy egy éjszaka.
  1. Reszeljünk le 2 tk citromhéjat és nyomjuk ki a citromoklevét áttszürve egy szitán. 
  2. Tegyük vízfürdö fölé a tojássárgájákat és a cukrot és habverövel keverjük amíg világos és habos nem lesz.Keverje hozzá a citromlevet és a reszelt héja.Folyamatosan keverjük habverővel cca 10-15 percig amíg a keverék besűrűsödik és halványsárga fordul. 
  3. Vegyük le a tűzről és egyideüleg habverővel keverjünk bele a vajat és a limoncellót.Szűrjük le a keveréket egy szitán és öntsük sterilizált üvegebe. 
  4. Fedjük le műanyag fóliával úgy hogy érintse a felületét hogy megakadályozzuk a bőrösödést a felületén.Tegyük hűtőszekrénybe hülni.
Tipp:
Süteményekbe,desszertekhez vagy reggelire kenyérre vagy kiflire kenve fogyaszthatjuk.
Ezt a Lemon curdot a Limoncelló nélkül is ellehet készíteni,úgy is nagyon finom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára