nedeľa 8. januára 2012

Kókuszos macaroon

 Hozzávalók:
  • 250 g reszelt kókusz 
  • 398 g cukrozott sűrített tej 
  • 1 tk vanília kivonat 
  • ¼ teáskanál mandula kivonat 
  • 2 tojásfehérje, szobahőmérsékleten 
  • ¼ teáskanál  
  • ½ teáskanál sütöpor (vagy ha sikerül beszerezni Cream of Tartar)
Elkészítés:
Elkészítési és sütési idö 40 perc.
  1. Előmelegítjük a sütőt 180°C fokra.Egy tepsit kibélelünk sütöpapírral. 
  2. A tojásfehérjét a sóval és a sütöporral (Cream of Tartar) kemény habbá verjük.  
  3. Egy nagy tálban összekeverjük a többi hozzávalót.Óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot. 
  4. Fagyi szedövel vagy evökanállal gombócokat rakunk kb egy hüvelyknyire egymástól az előkészített sütőlapra.Süssük 30 percig, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz. 
  5. Hagyjuk kihűlni a tepsin 5 percig és utánna rakjuk át egy rácsra teljesen kihűlni.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára